Romeo og Julie
En historie om kjærlighet

Hovedscenen:
5.sep -  20.okt 2018
Romeo og Julie
En historie om kjærlighet
Shakespeare får den dag i dag blodet til å koke og hjertet til å synge hos teatergjengere verden over og nå har regissør Glenn Andre Kaada og scenograf Sven Haraldsson gitt seg i kast med tidenes mest kjente kjærlighetstragedie – Romeo og Julie. De er trofaste mot deres kjærlighetshistorie, men verken idealiserer eller fastholder den unge kjærligheten som noe rent og uskyldig. Kjærligheten mellom Romeo og Julie blander jorden og himmelen og er deres store opprør. Den er grenseløs og livskraftig men har samtidig uhyggelige konsekvenser. For den udødelige kjærligheten faller paradoksalt nok sammen med dødsdriften. 

Ole Christoffer Ertvaag og Ingrid Giæver spiller hovedrollene i en ambisiøs, intens og fysisk iscenesettelse av det lidenskapelige dramaet.

I et univers av kaos og forfall hører de to stridende familiene Montague og Capulet hjemme. De lever tett innpå hverandre og befinner seg på rangstigens laveste trinn. I et slikt miljø blir kjærligheten lik en løvetann som presser seg gjennom asfalten av ren faenskap og livsnødvendighet.


Til tross for det eldgamle fiendskapet mellom familiene Montague og Capulet innleder Romeo og Julie en forbudt romanse. Presten Lorenzo går med på å vie dem, i håp om at det skal få en slutt på feidene mellom de to familiene. Men Julie er allerede lovet bort til en ung beiler, og presten klekker ut en desperat plan for å sikre Romeo og Julies kjærlighet. 

Romeo og Julie er en historie om en dragning mellom to sjeler som blir så sterk at den forbigår både livet og døden. Hånd mot hånd, kropp mot kropp, sjel mot sjel smelter de to sammen – i verdenshistoriens ultimative ungdomstragedie.

Du kan laste ned bakgrunns/skolemateriale her

Varighet:
2 timer og 15 minutter inkl pause
Anbefalt aldersgrense:
Fra 13 år og oppover
Oversatt og bearbeidet av :
Glenn Andre Kaada og Matilde Holdhus. Basert på en gjendiktning av Andre Bjerke.
 
Regissør:
Glenn André Kaada
Scenograf og kostymedesigner:
Sven Haraldsson
Dramaturg:
Matilde Holdhus
Musikk og lyddesigner:
Kjetil Schjander Luhr
Maskør:
Jill Tonje Holter
Lysdesigner:
Trygve Andersen
Forestillingsfoto og visuelt plakatuttrykk:
Stig Håvard Dirdal
Romeo Montague:
Julie Capulet:
Ingrid Unnur Giæver
Escalus:
Ammen:
Iren Reppen
Lorenzo:
Herr Capulet:
Fru Capulet:
Herr Montague:
Benvolio:
Ravdeep Singh Bajwa
Tybalt/Apotekeren: