Sandnes City
En musikalsk jubileumsfest

Sandnes kulturhus:
11.sep -  18.okt 2010
Sandnes City
En musikalsk jubileumsfest
Sandnes er en by preget av stor innflytting og uvanlig rask vekst. Det er utgangspunktet for den store jubileumsmusikalen som har premiere i Sandnes kulturhus 11. september i år.

Familie
Mor, far og tre barn flytter til Sandnes, og havner dermed i samme situasjon som tusenvis av andre familier som i dag har landets åttende største by som adresse. Forfatter Vigdis Hjort har tatt tak i de mange utfordringene familien står overfor i møtet med nye jobber, ny skolehverdag, nye venner, forelskelser og mye annet som hører til familielivet. Vi følger familiens opp- og nedturer i møtet med en ung by der raske endringer er regelen.

Balanse
Far, mor, Emma, Tom og Tone må finne balansen mellom familieliv, jobbambisjoner, skole og fritid, og publikum kan vente seg en munter musikal som både sandnesgauker og rogalendinger for øvrig vil kjenne seg godt igjen i. Musikalen finner sted i dagens Sandnes og scenene utspiller seg på biblioteket, hjemme hos familien, på byplankontoret der faren jobber, på skolen og i bystyret der politikerne grubler over veivalgene for byens framtid.

Samarbeid
Samarbeidsprosjektet mellom Rogaland Teater og Sandnes kulturhus er et ambisiøst musikalprosjekt der målet er å gi hele regionen en kulturopplevelse som er en 150-årsjubilant verdig. Rogalands popkonge, Morten Abel, sørger for musikalsk innpakning, og talenter fra regionen skal fylle de yngre rollene med ungdommelig energi. Det blir også også skuespillere fra Barne- og ungdomsteatret og Lundehaugen videregående skole.

Musikalske storheter som Mia Gundersen og Frode "Froddi" Rønli er på plass i to av de bærende rollene, og jobben med å finne de rette personene til de resterende karakteren er godt i gang.
Urpremiere:
11.09.10
Av:
Vigdis Hjort
Komponist:
Morten Abel
Regissør:
Hilde Andersen
Scenograf/ kostymedesigner:
Kathrine Tolo
Koreograf:
Lene Aareskjold
Produsent:
Sandnes kulturhus
Foto:
Marcel Lelienhof/ Tinagent
Med:
Mia Gundersen, Frode "Froddi" Rønli og skuespillere fra Rogaland Teater