SKJERP DEG!!

Kjellerteatret:
15.jan -  7.mai 2020
SKJERP DEG!!

Med bakgrunn i risikovurderingen som teatret har foretatt internt, har vi kommet frem til at det ikke vil være forsvarlig å opprettholde våre publikumsaktivteter. I forlengelse av dette velger Rogaland Teater å avlyse alle forestillinger og sette andre aktiviteter, som klubb i Barne-og ungdomsteatret og omvisninger m.m, på pause til og med 31. mars.
 

Dagens unge har blitt diagnostisert som generasjon prestasjon, generasjon perfekt og generasjon flink. Men trives ungdommen egentlig med den diagnosen samfunnet har gitt dem og stemmer den? Og er det sånn at ungdom ikke forstår hvor godt de har det! For alle er vi jo slitne av og til. Vi har alle dårlige dager. Men det handler om å være disiplinert, ha viljestyrke og komme seg videre.

Skjerp deg!!

Å vokse opp i verdens rikeste land gir et hav av valg, tilbud og muligheter, men også store utfordringer. Ungdomstiden handler jo om å finne ut av hvem man er. Gjennom å ta valg. Vanskelige valg, litt lettere valg, kloke valg, dumme valg, kjedelige valg, kjipe valg, frustrerende valg, klesvalg, sminkevalg og vennevalg. Men verst av alt er kjærligheten!

Vi regner med at du har kjent på det. Den følelsen av å aldri være bra nok. Følelsen av et press som kommer fra alle kanter. Det virker som om alle kjenner på dette presset, men det er ingen som erkjenner det eller innrømmer at de føler på det. Men det er der, og ungdommer i dag vet det så innmari godt.

Derfor har tolv ungdommer fra Ungdomsteatret gitt seg i kast med en selvskrevet forestilling om generasjon prestasjon.  Med utgangspunkt i kjente og ukjente pop og rocklåter gir ungdommen I SKJERP DEG et innblikk i hverdagen til «flinke piker og gutter», som får til alt og som «blir syke» av det. 

SKJERP DEG!! er en musikalsk forestilling for alle som er ungdom, har ungdom i hus eller er i kontakt med ungdom, og som samtidig ønsker å forstå tiden vi lever i, litt bedre – fortalt av ungdommen selv!

Sagt i pressen:
Vi åpnet teatersesongen med ungdommelig pågangsmot i SKJERP DEG!! og det gikk rett hjem hos både publikum og anmelder. Og med god grunn. De 12 medvirkende imponerte stort både mht det musikalske og skuespillerprestasjonene. Aftenbladets anmelder skrev følgende: «Generasjon prestasjon presterer som bare det i Ungdomsteatrets sjølvlaga «Skjerp deg!» Ikkje bare har dei utvikla, skrive og framfører teksten sjølv. I tillegg syng dei nydeleg, fleirstemt, og turnerer gitararar, bass, rytmikk og piano, om kvarandre». Les hele anmeldelsen her.
 
Også på de sosiale medier ble forestillingen omtalt i euforiske vendinger.
 
Anbefales! Løp og kjøp billetter🤗🤗!
Anbefaes på det varmeste 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻❤
Bare Wow 👌🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Helt fantastisk forestilling!
En flott opplevelse!
 
At forestillingen har gått rett hjem blant publikum er også billettsalget en indikator på. SKJERP DEG!! er utsolgt frem til midten av mars og billettene fyker ut også etter dette. Så her gjelder det om å være kjapp på avtrekkeren før det er for seint.  
 

 


 

Varighet:
1 time og 20 minutter uten pause
Anbefalt aldersgrense:
13 år og oppover
Regissør:
Bjørn Ravn Carlsen
Kostymedesign:
Ragnhild Anda Tengesdal 
Lene Marie Bjerga 
 
Lysdesigner:
Børe Noer Borrevik
Sander Skarås Pedersen (BUT Crew)
Sangpedagog:
Hanne Hjertenes Mæland
Koreograf:
Victoria Jane Harley
Monolog:
Kvadratmeter av Sofie Frost
Medvirkende:
Ingeborg K Skarsgaard
Petra Renberg
Runar Bjørnsen Jekteberg 
Heine Røise 
Kaja Hjertenes 
Jørgen Nistad Westermoen 
Balder Scheen Jacobsen 
Herman Hilde Pedersen
Frikk Hana 
Feline Fredrikke Poulsson 
Tiril Victoria Gillies
Eline Haugen
 
Plakat- og forestillingsfoto:
Stig Håvard Dirdal