SLUTTSPILL

Intimscenen:
29.aug -  10.okt 2009
SLUTTSPILL
En latterlig maktkamp mellom to kamphaner: den ene mannen kan ikke stå, den andre kan ikke sitte. Opphavet deres bor i ventilasjonsanlegget og kommer kun fram for å irritere dem i tide og utide. Er dette de siste overlevende fra vår sivilisasjon? I vente på sitt endelikt utfører de ufortrødent sitt spill. Konfrontert med slutten gjenstår bare dette ene trekket: ”Min tur – til å spille.”

Nobelprisvinner Samuel Beckett er en av det 20. århundrets viktigste forfattere, og hans Sluttspill fra 1957 regnes som et av det moderne teatrets mesterverk. Poesien og kraften i Becketts ord og bilder tvinger tilværelsens tragikomikk frem. ”Ingenting er festligere enn ulykke,” jubles det i Sluttspill. Dramatikeren beriker sine karakterer med vidd og poetisk storhet til tross for sine bisarre omstendigheter. Er verden gusten fremstår den med skjønnhet gjennom Becketts språk.

Femti år etter at Sluttspill fant sin vei inn på verdens scener overrasker stykket oss stadig. ”Beckett er ambivalent og selvmotsigende som livet selv. Likevel er han lysende klar. Jeg elsker Beckett,” sier regissør Pål Jackman. Mannen som tidligere har regissert filmene Detektor og Jernanger debuterer med dette ved Rogaland Teater.
Premiere:
29.08.09
Av:
Samuel Beckett
Kunstnerisk team:
Regissør: Pål Jackman
Scenograf: Petter Aase
Kostymedesign: Ragnhild Anda
Clow:
Marko Kanic