Soga om oss
- Drømmer som brast

Intimscenen:
6.apr -  17.jun 2022
Soga om oss
- Drømmer som brast
Kristin Auestad Danielsen er klar med sin dramatikerdebut på Rogaland Teater. I Soga om oss er Stavanger som oljeby og folkene som bor her gjort til gjenstand for Auestads dramatiske blikk.
 
Mange vil nok i dag karakterisere 1980-årene som et ganske ellevilt tiår. Norge var for alvor blitt en oljenasjon med mer velstand og teknologiske nyvinninger. Det var en tid fylt med hjemmepermanent, pastellfargede klær og puddelrock. Alle kurver pekte rett opp og livet syntes å være en lek.
 
I Stavanger hadde man gått fra å være konservativ bedehusby til å bli Norges oljehovedstad. Det sorte gullet førte til at byen ble sjokkurbanisert på 80-tallet. Og dette var et tiår da mange mente at den økonomiske lykken lå i nye medier, fornøyelsesparker og private helsesentre, men uten at de den gang ble salige i sin tro.
 
Som alle vet vokser ingen trær inn i himmelen og heller ikke i Stavanger klarte man å fullføre Babels tårn. I 2014 inntraff oljekrisen og de mørke skyene begynte for alvor å sige inn over oljebyen Stavanger. Og det er her Soga om oss starter. Som en samtale mellom Kenneth og Trygve. De sitter i en mørk og kald nåtid og ser tilbake på en varm og fargerik fortid. Hva skjedde på veien fra 80-tallet og frem til etterdønningene av finanskrisen?
 
I Soga om oss zoomer vi inn på enkeltskjebner og gjennom deres øyne får vi oppleve alle hverdagene som rommer livets drama. De mange karakterene, handlingene og stadige skift i tid og rom blir til små episodiske historier som utgjør et stort tablå av livets vinnere og tapere. Men mest av alt er dette tablået en mosaikk av såre og varme fortellinger om skikkelser som har fått kjenne på nederlagsfølelsen og innser at voksenlivet ikke ble helt slik de hadde sett det for seg.
 
Velkommen til Soga om oss!

"Sluttresultatet på scenen lever og viser levd liv, den er minnebilder fra en tid og gir innsikt i vanlige folk, respektfullt og med kjærlighet, uten å dømme eller moralisere." skriver anmelderen i Scenekunst.no om Soga om oss. Les anmeldelsen her.


Les mer om forestillingen i Teatermagasinet her.
Les NRK sin anmeldelse av forestillingen her.


Urpremiere:
06.04.22
Varighet:
Ca. 1 time og 40 min uten pause
Av:
Kristin Auestad Danielsen
Regi:
Victoria Meirik
Dramaturg:
Carl Jørn Johansen
Scenografi og kostymedesign:
Ida Grimsgaard
Komponist og lyddesign:
Alf Lund Godbolt
Lysdesigner:
Trygve Andersen
Maskør:
Tonje Lie Nauff
Ho uten sminke, Mari (koreograf):
Johannes, Geir, Læreren:
Trygve, Mannen:
Charlotte, Katrine:
Kenneth, Finn:
Veronika, Mor til Anette:
Ho med magetopp, Frisøren:
Anette:
Karen Ramstrøm Bjørkhaug
Emma Gundersen Jacobsen
Siri:
Ea Sophie Hagerup
Mea Elvine Olsson Fjelldal
Plakatfoto og forestillingsfoto:
Marie von Krogh