Spilleren
- Høyt spill om penger og kjærlighet

Teaterhallen:
6.mai -  16.jun 2021
Spilleren
- Høyt spill om penger og kjærlighet
Kjærlighet, jobb, familie og personlige relasjoner settes over styr når spilleavhengigheten tar makten. Sånn er det også i Spilleren, basert på Dostojevskijs roman av samme navn. Forfatteren hadde en Akilleshæl: Spenningen ved spillebordet, og han han skrev den febrile romanen på kun 26 dager for å innløse sin egen spillegjeld.

I en by, et sted i Europa, møtes en broket forsamling av ymse personligheter med et felles mål: drømmen om å ta storeslem. Dvs å vinne jackpoten, kjærligheten og den evige lykke. Byen er en verden av muligheter og du er kun en eneste omgang fra hjulet spinnes til du får oppfylt dine drømmer. Her kan du endre din identitet fra taper til vinner, og ditt gamle jeg og navn kan byttes ut med noe helt annet.
Men også i kjærlighetsruletten spilles det et høyt spill. Alex er forelsket i Polina. Generalen er forelsket i Blanche. Franskmannen des Grieux og engelskmannen mr. Astley har bedt om Polinas hånd. De satser alle høyt på kjærligheten, mens de samtidig spiller bort pengene sine. De venter alle sammen på en stor arv, som skal komme fra den dødssyke bestemoren til generalen. Når den kommer vil alt ordne seg og de blir vinnere alle sammen.
 
Men i en verden hvor det kun finnes vinnere og tapere kan det være vanskelig å se forskjell på kjærligheten til hverandre og kjærligheten til pengene. Det eneste tidspunktet du faktisk opplever noe ekte er kanskje i det sekund hvor du får et kick ved å ha satset alt og vunnet hele potten.


Spiller du eller kjenner du noen som spiller for mye? Da kan du søke hjelp hos spillavhengighet.no

Premiere:
24.04.21
Av:
Fjodor Dostojevskij
Regi:
Tatu Hämäläinen
Dramatiker:
Tora Suzanne von Platen
Dramaturg:
Matilde Holdhus
Scenograf, Kostymedesign:
Sven Haraldsson
Maskør:
Jill Tonje Holter
Komponist:
Maria W. Horn
Lysdesign:
Trygve Andersen
 
Alexej Ivanovich:
Polina Alexandrovna Praskovja:
Maria Lingfors
General Sagorjanski:
Mr. Astley:
Monsieur Le Comte:
Blanche de Cominges/Bestemor:
Plakatfoto:
Tommy Ellingsen