status quo

Intimscenen:
31.jan -  21.mar 2020
status quo

Med bakgrunn i risikovurderingen som teatret har foretatt internt, har vi kommet frem til at det ikke vil være forsvarlig å opprettholde våre publikumsaktivteter. I forlengelse av dette velger Rogaland Teater å avlyse alle forestillinger og sette andre aktiviteter, som klubb i Barne-og ungdomsteatret og omvisninger m.m, på pause til og med 31. mars.


Kvinners forhold til menn har endret seg. I dag fremstår kvinner moderne, de følger trender, har kule kontorer og bruker siste teknologi. Men bak denne fasaden har kanskje kvinnene glemt å ta av fortidsbrillene sine. For det kan virke som om de fortsatt ser på mannen som noe som skal se pent ut, stelle hjemme og være lykkelig.

Verden er jo designet for kvinner, noe som gjør det vanskelig å være mann – spesielt hvis du nærmer deg 40 år, heter Michael og er på jakt etter en jobb. Som ansatt i et eiendomsmeglerfirma blir Michael konstant plaget av kvinnelige kollegaers nærgående oppførsel. Som apoteker blir han utsatt for seksuelle overgrep av den kvinnelige avdelingslederen og som en del av teatrets stab opplever han uønsket seksuell oppmerksomhet fra den kvinnelige kunstneriske lederen. Overalt møter han kvinner som tar seg godt og grundig til rette, og merker at arenaer hvor det utøves makt er et farlig sted for menn midt i livet.

status quo viser verden som den er, bortsett fra at den er speilvendt og satt på hodet. Å være, eller ikke være, et objekt handler om makt. I status quo er det kvinnene som sitter med makten og objektiviseringen av menn gjør at de kan begjæres og diskrimineres – både på arbeidsplassen og i hjemmet.

I en satire, som er like bitende som den er morsom, tar denne opp-ned fremstillingen av det virkelige liv ulikhetenes mekanismer på kornet. Fortellingene om tre Michaeler viser absurditeten i maktubalansen mellom kvinner og menn - som er blitt så vanlig at vi ser på den som normal.


 
Varighet:
Ca 1 time og 45 min uten pause
Av:
Maja Zade
Oversatt av :
Audny Chris Holsen
Regissør:
Audny Chris Holsen
Scenograf og kostymedesigner:
Åse Hegrenes
Lysdesigner:
Haakon Espeland
Lyddesign:
Åsmund Skretting Austvoll
Dramaturg:
Carl Jørn Johansen
Maskør:
Jill Tonje Holter
Medvirkende:
Marko Kanic som Michael 
Mari Strand Ferstad som Isabel, Antonia, Vibeke, Eva og Nina 
Mette Arnstad som Elizabeth, Mareike og Bitten 
Svein Solenes som Jimmy, Tim, Frank, Werner, Max, Bjørn, Kristoffer, David, Alexander, Rolf og Patrik 
Marianne Holter som Sabine, Daniella, Julia, Danielle, Beate og Claudia

Plakatfoto:
Stig Håvard Dirdal
Forlag:
Colombine