Tønes
En teaterkonsert uten Tønes

Hovedscenen:
29.jan -  21.mar 2020
Tønes
En teaterkonsert uten Tønes
Enakter for en trubadur

”TØNES – en teaterkonsert uten Tønes” er teatrets første egenproduserte teaterkonsert, og den kommer ikke til i ligne på noe annet. Litt som Tønes. Me koga’kje ligt.

De fleste forbinder Tønes med humoristiske sanger som «Fluene» og «Eg går å legge meg», men Tønes har mange lag og det ligger alltid et alvor bak. Og i teaterkonserten TØNES blir hans låter og tekster tolket på snedig vis hvor både den lett gjenkjennelige humor, men også mørkere og mer eksistensielle undertoner er med. Her fremmes det underfundige, det hverdagslige, det komiske og litt triste, for TØNES er en hyllest til det jordnære, musikken, tekstene og kunstneren bak.

Det er skuespiller og regissør Anders Dale som sammen med kapellmester Anders Brunvær Hauge tar Frank Tønnesens underfundigheter til teaterscenen. I Tønes tar vi utgangspunkt i universet til Tønes og lar sangene fortelle selv. Sangene har alt det vi leter etter i kunsten, og står på egne bein. 22 historier. Eller kanskje 25. Eller et sted i mellom.

Fire skuespillere og tre musikere befolker Tønes-universet, når det mot slutten av januar blir premiere på Rogaland Teaters første selvgjorte teaterkonsert. Men denne gangen blir det ikke høye parykker og overlessede kostymer. I utgangspunktet er Tønes noe annet enn Mozart og Beethoven, og Beatles for den del, så det sier seg selv at dette må bli annerledes. Og som Tønes selv sier - det er lite som slår en god hverdag!

Tønes har begått nokså mange sanger. Ni album, fem ep-er og en single. Mye å velge fra, altså. Mange velkjente ting: «Sånn koga eg», «Fluene», «Bonde», «Eg går å legge meg», «Bjørnar Vigeland». Blant annet. Og kanskje noe som ikke er fullt så kjent. Vi ønsker å gi publikum andre og nye innfallsvinkler og gjennom en enakter på 1 time og 15 minutter vil publikum oppleve en fortettet, komprimert, intens og uavbrutt musikalsk reise.
 
Regissør:
Anders Dale
Scenograf:
Arne Nøst
Musikalsk ansvarlig:
Anders Brunvær Hauge
Kostymer:
Monica Öhman
Lysdesigner:
Trygve Andersen
Videodesigner:
Thomas Lønning
Maskør:
Jill Tonje Holter
Koreograf:
Therese Markhus
Dramaturg:
Matilde Holdhus
Medvirkende:
Kristian Arntsen
Ragnhild Tysse
Kasper Skovli Botnen
Mareike Wang

Kapellmester
Anders Brunvær Hauge

Musikere 
Renate Engevold
Alexander Flotve  

 
Plakat- og forestillingsfoto:
Stig Håvard Dirdal