Teater Manu presenterer: Edderkoppkvinnens kyss

Hovedscenen:
7.feb -  7.feb 2022
Teater Manu presenterer: Edderkoppkvinnens kyss
I en fengselscelle sitter den politiske fangen Valentin sammen med Molina, en transkvinne dømt for utuktig adferd med en mindreårig. Fordommer leder til konflikter mellom de to, men når Molina gjenforteller sine favorittfilmer for Valentin, skapes en midlertidig flukt fra fengselet. Samfunnets holdninger smelter vekk og viker for et nært vennskap. Samtidig er de to omringet av manipulasjon, både fra fengselsledelsen og hverandre.

Stykket bygger på Manuel Puigs roman av samme navn, og den Oscar-vinnende filmen Edderkoppkvinnens kyss (1985). Bentein Baardson, regissøren bak blant annet Den stundesløse (2015) og Gråtende hender (2018), er tilbake på Teater Manu for tiende gang. Med videoprojeksjoner blir den sparsomme cellen gjort om til Molinas drømmeverden, og Baardson tar oss med til en virkelighet fylt av kamp, motstand, drømmer og illusjoner.

Edderkoppkvinnens kyss spilles på norsk tegnspråk med Ronny Patrick Jacobsen og Bülent Yalcin i hovedrollene, og med stemmeskuespiller Kjersti Fjeldstad. Gjendiktet til tegnspråk av Sølvi Zuckermann. Stykket passer best for publikum fra 15 år og oppover.


Varighet:
90 minutter uten pause
Anbefalt aldersgrense:
15 år
Av:
Manuel Puig
Regi:
Bentein Baardson
Dramaturgi:
Bodil Kvamme
Scenografi og lys:
Torkel Skjærven
Videodesign:
Åsmund Bøe
Lyd:
Erik Hedin
Kostyme:
Ingrid Nylander
Maske:
Therese Lia
Rekvisitt:
Gøril Rostad
Språkkonsulent:
Sølvi Zuckermann
Med:
Ronny Patrick Jacobsen
Bülent Yalcin
Stemmeskuespiller:
Kjersti Fjeldstad