Teaterkonsert Mozart
Nå ruller Mozarts kuler!

Stavanger konserthus:
7.nov -  5.des 2012
Teaterkonsert Mozart
Nå ruller Mozarts kuler!
DET ER KRAFTFULLT. DET ER VOLDSOMT. DET ER FASCINERENDE. DET ER OVERRASKENDE.

Derfor er konseptet Teaterkonsert dansk teaterverdens største publikumssuksess. Nå har Rogaland Teater, som det første teater i Norge, hentet suksessen Teaterkonsert til Stavanger. Gi slipp på den klassiske Mozart til fordel for et sammensurium av dagens musikkgenre!  I Teaterkonsert Mozart blir Mozarts klassiske verker utsatt for country&western, pop, rock, heavy, jazz og folk med tekst av rockpoeten Neill Furio fra NY. Teaterkonsert MOZART er inntrykk og uttrykk i alle nivåer, retninger og universer. Med hurtige skift, svimlende kostymer og Mozarts musikk i ny forkledning garanterer vi et severdig og hør-abelt sceneshow som gjør at du sitter igjen med unike bilder på netthinnen og Wolfgang med ekstra volt i øregangene

Publikum omfavnet Teaterkonsert Mozart etter premieren onsdag 7. november. Det samme gjorde anmelderne.
Stein Roger Fossmo fra Rogalands Avis skriver at «Teaterkonsert Mozart byr på en mektig og variert musikalsk miks og eksploderer i intense visuelle inntrykk» og kvitterte med en sekser på terningen. Han mener  «Teaterkonsert Mozart er en imponerende reise gjennom et utall musikalske sjangre, fra opera til bluegrass, fra viser til tungrock, men der Mozarts komposisjoner alltid danner utgangspunktet. Teaterkonsert Mozart» blir en frisk rekke enkeltstående sanger og betraktninger. Stemningen varierer fra det ettertenksomt vakre til de belevent morsomme, kraftig, men aldri pompøst». Fossmo lot seg ogs�� begeistre av det visuell i forestillingen og mener  forestillingen er noe av det spenstigste han noen gang har sett på en scene.
«Teaterkonsert Mozart» er en imponerende reise gjennom et utall musikalske sjangre», avslutter Fossmo.

Aftenbladets Kristin Aalen beskriver Teaterkonser Mozart som ��vann-vittig galskap med satirisk brodd». Hun følger opp med at forestillingen er festlig og merkelig på samme tid og at det er mye å oppfatte for både øyne og ører. Hun trekker frem skuespillernes innsats «de danske og norske aktørene gjør en formidabel jobb, ofte som fysisk anstrengende prestasjoner.»
Aalen konkluderer med at «Rogaland Teater og dets danske partnere har gitt oss en svært medrivende opplevelse som på ingen måte stryker oss medhårs, men snarere gjør oss utolige over klodens videre gang. Gratulerer!»


OPPLEV HØSTENS STORE BEGIVENHET – Teaterkonsert MOZART
- unn deg en opplevelse du sent vil glemme!

Billetter: Ord. 425,-

Mozart partner:Mozart medspillere:

       

Nypremiere:
07.11.12
Varighet:
2 timer inkl. pause
Av:
Cederholm & Brdr. Hellemannn & Furio
Konsept og regi:
Nicolai Cederholm
Musikalske arrangementer:
Brødrene Hellemann
Sangtekster:
Neill Cardinal Furio
Kostymedesigner:
Anja Vang Kragh
Musikkprodusent:
Peter & Jens Hellemann
Lysdesigner:
Jonas Bøgh
Koreograf:
Anja Gaardbo
Skuespillere:
MAREIKE WANG, ESPEN HANA, KNUT MARIUS DJUPVIK, LOTTE ANDERSEN, BJØRN FJÆSTAD/HENRIK LAUNBJERG OG CLAUS HEMPLER
Musikere:
Kapellmester SØREN BIGUM (GITARIST), TOR JARAN APOLD (FIOLINIST) SEBASTIAN SJELBERG (BASSIST), JONAS BERG (PIANIST) OG RASMUS LUND (TROMMESLAGER)