Uten navn
Å miste sine nærmeste

Teaterhallen:
1.nov -  12.nov 2019
Uten navn
Å miste sine nærmeste
Uten navn er en vakker og lys forestilling om livet, håpet, kjærligheten til de nærmeste og opplevelsen av å miste noen.

Én av hundre mennesker i Norge er rusavhengig. Men for hver enkeltperson i denne statistikken regner man mellom tre til åtte pårørende. Hver av disse menneskene har sin egen historie, sitt eget perspektiv.

Hva er rusavhengighet? Hva gjør det med de vi står nærmest? Er det sånn at vi alle har et tomt, språkløst rom inni oss – et slags vakuum – og at det hos rusmisbrukere bare er mer synlig enn hos vanlige mennesker? Er det mulig å forstå hvorfor de vi er glade i velger å ruse seg?

Uten navn er et forsøk på å forstå dette rommet. Kjente og kjære skuespillere gir sin stemme til tekster basert på historier fra pårørende og rusavhengige. Gjennom intervjuer og skriveverksteder har vi fått tilgang på gjenkjennelige, evige fortellinger og skjebner som utgjør en stor del av samfunnet og livet. Men disse historiene høres sjelden, og er ofte bare synlig som navnløs statistikk. Forestillingen er også en fortelling om håp. Om humor i de mest absurde situasjoner. Og om lys der man tror det bare er mørkt.

Presenteres av Østfold kulturutvikling og Kulturdråpen. 

Forestillingen er et gjestespill og Dramakortet kan derfor ikke benyttes.

Varighet:
1 time uten pause
Av:
Mattis Herman Nyquist og Fredrik Høyer
Regissør:
Mattis Herman Nyquist
Lysdesigner og scenografi:
Øyvind Wangensteen
Komponist:
Gaute Tønder
Kostymedesigner:
Alva Brosten
Tekniker:
Yasin Gyltepe
Medvirkende:
Nils Jørgen Kaalstad
Alfred Ekker Strande
Gine Cornelia Pedersen
Anne Marie Ottersen