Utlendingen
En komedie om hva du kan få vite når ingen tror du skjønner et ord. Med Barne- og ungdomsteatret.

Teaterhallen:
3.feb -  25.mar 2010
Utlendingen
En komedie om hva du kan få vite når ingen tror du skjønner et ord. Med Barne- og ungdomsteatret.
En av verdens kjedeligste menn fanges mellom prester og Ku Klux Klan i en rask, morsom og energisk historie. Charlie Baker er selve definisjonen på en grå mann ; korrekturleser av yrke, dørgende kjedelig som ektemann og med en panikkartet sosial angst. Når han så, for å slippe å snakke med noen, begynner å late som om han er utlending som ikke forstår et ord av det som sies, får han innblikk i både farlige og morsomme hemmeligheter. Samtidig oppdager han at hans egen personlighet også kan være både ekstrovert og eventyrlysten.
Som mange gode komedier undersøker Utlendingen seriøse temaer som sneversyn, svik, fremmedfrykt, uvitenhet og opplysning. Alt sammen  pakket inn i en rask, energisk og forrykende farse.
Utlendingen av Larry Shue ble først vist i Milwaukee, Wisconsin i USA. Det var i 1983. Deretter ble det spilt i New York City i 1984. Der mottok den generelt dårlig kritikk, men publikum strømmet allikevel til. Etter hvert ble det spilt til sammen 685 forestillinger Off-Broadway, og stykket er nå blitt en klassiker innenfor amerikansk komedie.
I 1980 oppholdt forfatteren Larry Shue seg ved et japansk teater. I begynnelsen av oppholdet var han selv ikke klar over japanerne sosiale koder, og han utviklet ideen til Utlendingen da han oppdaget at japanerne tolererte selv hans mest bisarre oppførsel fordi de betraktet han som en uvitende ”outsider”.
Premiere:
25. februar 2010
Varighet:
2 timer inkl. pause
Av:
Larry Shue
Regissør:
Anthony Totino
Scenograf:
Bodil Bay Schultz
Medvirkende:
Vegard Halleland, Henrik Bjelland, Truls Oftedal Ellingsen, Daniel Haugen, Ann Cathrin Sandsmark, Kim Elin Olsen, Christine Marie Mæland