Våken Drøm - Vamp i teatret
Vamp i teatret - du er velkommen inn

Hovedscenen:
10.mar -  15.mai 2021
Våken Drøm - Vamp i teatret
Vamp i teatret - du er velkommen inn
I tre tiår har Vamp levert. Hundrevis av sanger om det å være menneske. Om kjærlighet og sorg, myter og skrømt, ærlighet og svik, døden og livet. Og havet.
Det må feires! Derfor har Rogaland Teater og Haugesund Teater gått i kompaniskap og legger til rette for at Haugesund-bandet kan innta teaterscenen i en fantasi bygd på bandets univers.


Gjennom 25 tablåer og like mange sanger tar denne forestillingen oss gjennom menneskets historie; fra dets tidlige morgen via feirede høydepunkter og katastrofale lavmål og inn i en tid vi ennå ikke kjenner. Kjente og ukjente skikkelser dukker opp, uten noe annet til felles enn at de synger med Vamp, av Vamp

Det er en fantasi bygd på Vamps univers, en fantasi om virkelige og viktige ting. Tekstene til Kolbein Falkeid, Ingvar Hovland og enda flere knyttes til historiske figurer og hendelser, kles i overdådige kostymer og løftes av teaterets og musikkens magi til et sted du ikke visste fantes. Hvilken Vamp-sang skal Stalin synge? 

Regissør Yngve Sundvor skal lage en forestilling som viser oss historien på en litt annen måte. Vi har plukket blant de beste i nord og sørfylket og på scenen møter vi Espen Hana, Mareike Wang, Ragnhild Tysse, Cato Skimten Storengen og Rikke Westerlund Lie, i tillegg til besetningen i Vamp.

Du har sikkert hørt sangene før, men aldri har du sett dem sånn. Du har ærlig talt aldri vært utsatt for noe lignende.

Foajeen vil være stengt, men det er mulig å forhåndsbestille snacks og drikke samtidig som du booker billettene. Da står det klart når du ankommer teatret. Har du glemt det når du kjøper billetter kan du etterbestille det her.

Av:
Yngve Sundvor og Vamp
Regi:
Yngve Sundvor
Scenograf:
Gjermund Andressen
Lysdesign:
Haakon Espeland
Kostymedesign og maske:
Helena Marie E Andersson
 
Medvirkende:
Espen Hana
Rikke Westerlund Lie
Cato Skimten Storengen
Ragnhild Jørgensen Tysse
Mareike Bechtel Wang
Jan Toft
Øyvind Staveland
Odin Staveland
Kjetil Dalland
Stian Tønnesen
Lars Eirik Støle