VEKK MEG!!
Ungdomsteatret presenterer soundtracket til Generasjon lockdown

Teaterhallen:
19.mar -  3.jun 2022
VEKK MEG!!
Ungdomsteatret presenterer soundtracket til Generasjon lockdown
VEKK MEG!! er ferskvare fra øverste teaterhylle og en musikalsk reise i både gamle og nye popklassikere. De 15 skuespillerne mellom 16 og 19 år har skrevet manus til forestillingen og valgt ut et knippe sanger til formålet. Og i VEKK MEG!! gir "Generasjon Lockdown" gir deg soundtracket til ungdomstiden som er klar til å vekkes til live igjen!

Om forestillingen VEKK MEG!!
Der stod du! På terskelen til voksenlivet og klar for å ta rennefart inn i ungdomstiden. Denne ungdomstiden som er stor og neonlys og full av følelser! Du er jo bare ung én gang. Det er nå! Så kom koronaen og ungdomstiden ble avlyst over natten. Ingen forhåndsvarsel og heller ingen sluttdato. Så mange skuffelser. Så mange avlysninger. Så mye kjedsomhet. Så mye dyrebar ungdomstid som ble satt på vent. Men Bent lovet at det skulle bli gøy å være ungdom igjen og 15 spill våkne ungdommer fra Ungdomsteatret tar nå Høie på ordet. De har fått nok av å være kornonakoko og er klar til å vekke folk fra koronadøsen! De bruker sine musikalske evner og hele sitt teatralske register når de i vår lager en gjenoppdagelsesreise av det underholdende slaget.

Ungdommene i VEKK MEG!! har imponert med både skuespill, vokal og traktering av instrumenter. Aftenbladets anmelder var begeistret for forestilling og skrev blant annet:
"Stykket består av 12 scener der dei 15 ungdommane gjer det ungdommar gjer. Dei er på vorspiel, på fest, på nachspiel, (men ikkje alle), dei forelskar seg, det er ikkje lett, dei prøver å passa inn, heller ikkje lett, dei prøver å finna seg sjølv og retning i livet, ikkje lett, sex, ja... Sånn sett nøler ikkje ensemblet med å gå inn i det kompliserte og vanskelege, men dei gjer det med intelligens og humør – og grunntonen er heile tida optimistisk, men utan å bli naiv."
Og han konkluderte på følgende måte: "Men sjølv om her er akkordar i moll og all den melankolien som gjer musikk vakker, har Janoves «Opp av ruiner», Erik Byes «Vår beste dag» og Lou Reeds «Perfect Day» til felles at dei fokuserer på at det som stig opp av ruinane nettopp kan bli din beste dag. Til og med ein perfekt dag."
Les hele anmeldelsen her

Les mer om forestillingen i Teatermagasinet her. 
Varighet:
Ca. 1 time og 30 min
Anbefalt aldersgrense:
Fra 13 år
Regi:
Bjørn Ravn Carlsen
Koreograf:
Victoria Jane Harley
Stemmepedagog:
Hanne Hjertenes Mæland
Lysdesign:
Børe Noer Borrevik
Lydtekniker/avvikler:
Torbjørn Solum Larsen
Erlend Henriksen og Sander Skarås Pedersen (BUT CRU)
 
Medvirkende:
Andrea Stenshorne Simonsen
Elida Homdrom Helleland
Feline Fredrikke Poulsson
Freya Smørdal Walker
Fride Lande
Hilja Ebenhard Flotve
Inger Hovland
Jørgen Nistad Westermoen
Kristoffer Hauge
Kristoffer Øverby
Michael William Collins
Petra Renberg
Sanne Samuelsen
Theodor Moe Lange
Vera Aas Bøe
Plakatfoto:
Stig Håvard Dirdal
Forestillingsfoto:
Grete Nygaard