Viktig å huske på når du er i teatret!
I den pågående helsedugnaden har vi laget en liste over hva det er viktig å huske på når du kommer i teatret!

6.mai -  31.des 2020
Viktig å huske på når du er i teatret!
I den pågående helsedugnaden har vi laget en liste over hva det er viktig å huske på når du kommer i teatret!
Vi har sett frem til å kunne snu skiltet til ÅPENT og det er en stor glede å kunne ønske dere velkommen tilbake i teatret! 

Selv om vi for tiden har lite smitte i regionen, kan ting fort endre seg. Alle MÅ fortsette å følge smitterådene for å unngå spredning. Derfor har vi laget en liten huskeliste over hva som er viktig å huske på når du er i teatret.

1. Først og fremst: Hold avstand (minst 1 meter) for å begrense smitte!
Formålet med råd til befolkningen om å holde avstand, er å begrense og forsinke utbrudd av covid-19. Sykdommen smitter hovedsakelig via dråpe- og kontaktsmitte, derfor er redusert kontakthyppighet viktig for å bremse spredningen av covid-19. Ved å øke avstanden mellom mennesker forsinkes utbruddet.

Når dere kommer i teatret er det smart å ta frem billetten for å se hvor du sitter i salen. Dersom det står høyre parkett/balkong på din billett går du inn den vanlige hovedinngangen. Dersom det står venstre parkett/balkong følger du skiltet på plassen og går inn på siden av bygget. Det vil alltid være en foajevert som kan hjelpe deg. 

Dørene åpner 15-20 minutter før forestillingsstart og du må være på plass senest 10 minutter før forestillingen går i gang.

I teatret har vi rigget oss til på Hovedscenen med plass til 127 publikummere. Publikum sitter adskilt med plexiglass, og på annenhver rad. Det selges både enkeltbilletter og husstandsbilletter på alle forestillingene. Det er viktig at publikum går direkte inn i salen ved ankomst. 

Det blir ikke mulig å benytte seg av garderoben og baren kommer heller ikke til å være åpen. Men du kan forhåndsbestille forfriskninger på nett og dette står klar til deg når du kommer i teatret.

2. Møter du kjente i teatret har du nå mulighet for å vise nye kreative måter å hilse på. Håndhilsing og klemming er helt ut i disse dager.

3. God hånd- og hostehygiene går aldri av moten og vask hender før du kommer i teatret. Antibac er et alternativ når håndvask ikke er mulig, og det finnes tilgjengelig på ulike stasjoner i teatret! 
Ta gjerne en dæsj antibac på veien ut av teatret!

4. Unngå stigmatisering og utestengning. 

5. Og sist, men ikke minst: Hvis du er syk eller har symptomer– bli hjemme!
 
Vi håper på forståelse for at dette er nødvendige forebyggende tiltak, og at disse vil bidra til hyggelige og trygge teateropplevelser for alle fremmøtte.

I løpet av høsten har vi endret både spilleplaner og saler. Det betyr at flere av dere har fått nye billetter til nye datoer. Dette kan skje med flere produksjoner og vi beklager den ulempen det medfører for dere. 
Vi håper dere har forståelse for dette og tålmodighet med oss!

Velkommen i teatret!