Viktige smitteverntiltak i teatret!
I den pågående helsedugnaden har vi laget en liste over hva det er viktig å huske på når du kommer i teatret!

6.mai -  31.des 2020
Viktige smitteverntiltak i teatret!
I den pågående helsedugnaden har vi laget en liste over hva det er viktig å huske på når du kommer i teatret!

Erna Solberg har strammet korona-grepet igjen og lagt frem en rekke nye koronatiltak nasjonalt. Vi forstår godt at det er lett å miste oversikten i en situasjon som endrer seg fort.  Derfor ønsker vi å understreke at de nye restriksjonene i praksis ikke fører til noen endringer på Rogaland Teater. Innendørs kan det fremdeles være inntil 200 personer på arrangementer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter. Hovedfokus nå er å ha færre nærkontaktene for å begrense smitten. Alle MÅ fortsette å følge smitterådene for å unngå spredning.

Men du kan fremdeles gå i teater. Det kan kanskje føles litt motstridene når vi blir bedt om å holde oss hjemme og begrense nærkontaktene, men samtidig får vite at det går fint med 200 stykker på arrangementer med fastmonterte seter. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad begrunner dette på følgende måte: 

"Det viktigste nå er at alle menneskene som bor i Norge begrenser hvem man er i kontakt med hele tiden. Og det er det som betyr noe. Men så er det åpnet opp for at operaen og andre store teatre kan være åpne, men da må de ha minst et sete mellom hver gjest og det må være fastmonterte seter. Man må bruke ulike innganger og har strenge smittevernsrutiner, og man sitter med de samme menneskene rundt seg hele tiden. Det er veldig annerledes enn om man er på fest eller i sosiale sammenkomster, for da mingler man mye mer rundt og er i kontakt med andre. Det er lettere å holde avstand til de man ikke kjenner enn de man kjenner". 

Vi har laget en liten huskeliste over hva som er viktig å huske på når du er i teatret:

1. Først og fremst: Hold avstand (minst 1 meter) for å begrense smitte!
Formålet med råd til befolkningen om å holde avstand, er å begrense og forsinke utbrudd av covid-19. Sykdommen smitter hovedsakelig via dråpe- og kontaktsmitte, derfor er redusert kontakthyppighet viktig for å bremse spredningen av covid-19. Ved å øke avstanden mellom mennesker forsinkes utbruddet. Husk at dette også gjelder utenfor teatret både FØR og ETTER forestilling.

Når du kommer i teatret er det smart å ta frem billetten for å se hvor du sitter i salen. Dersom det står høyre parkett/balkong på billetten din går du inn den vanlige hovedinngangen. Dersom det står venstre parkett/balkong følger du skiltet på plassen og går inn på siden av bygget. Det vil alltid være en foajevert som kan hjelpe deg. 

Dørene åpner 15-20 minutter før forestillingsstart og du må være på plass senest 10 minutter før forestillingen går i gang. Det vil ikke være mulig å oppholde seg i foajeen eller billettluken før forestillingen så ikke kom alt for tidlig.

I teatret har vi rigget oss til på Hovedscenen med plass til 176 publikummere. Publikum sitter på annethvert sete på hver rad. Det er svært viktig at du sitter på det setenummeret du har på billetten din. Avstanden til de på siden og foran/bak er målt nøye opp for å sikre så god avstand som mulig. Det er også viktig at publikum går direkte inn i salen ved ankomst. 

Det blir ikke mulig å benytte seg av garderoben og baren kommer heller ikke til å være åpen. Men du kan forhåndsbestille forfriskninger på nett og dette står klar til deg når du kommer i teatret.

2. Møter du kjente i teatret har du nå mulighet for å vise nye kreative måter å hilse på. Håndhilsing og klemming er helt ut i disse dager.

3. God hånd- og hostehygiene går aldri av moten og vask hender før du kommer i teatret. Antibac er et alternativ når håndvask ikke er mulig, og det finnes tilgjengelig på ulike stasjoner i teatret! 
Bruk gjerne munnbind når du er i teatret. 

4. Unngå stigmatisering og utestengning. 

5. Og sist, men ikke minst: Hvis du er syk eller har symptomer– bli hjemme!
 
Vi håper på forståelse for at dette er nødvendige forebyggende tiltak, og at disse vil bidra til hyggelige og trygge teateropplevelser for alle fremmøtte.

I løpet av høsten har vi endret både spilleplaner og saler. Det betyr at flere av dere har fått nye billetter til nye datoer. Dette kan skje med flere produksjoner og vi beklager den ulempen det medfører for dere. 
Vi håper dere har forståelse for dette og tålmodighet med oss!

Velkommen i teatret!