Viktige smitteverntiltak i teatret!
I den pågående helsedugnaden har vi laget en liste over hva det er viktig å huske på når du kommer i teatret!

16.apr -  30.jun 2021
Viktige smitteverntiltak i teatret!
I den pågående helsedugnaden har vi laget en liste over hva det er viktig å huske på når du kommer i teatret!
Takk for tålmodighet og tillit!
Rogaland Teater får kjørt seg i pandemien, og sammen med oss har også publikum blitt utfordret i denne spesielle tiden vi befinner oss i. Mange har ventet med billetter i hånd til våre forestillinger som har blitt utsatt, avlyst eller begrenset, og vi skal ærlig innrømme at det er en smule utfordrende å navigere i det norske smittevernlandskapet mellom ulike tolkninger av regjeringens «kan», «bør» og «må». 

Med bakgrunn i smittesituasjonen i regionen, innførte kommunene Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg strengere smitteverntiltak på Nord-Jæren. Tiltakene ble opphevet 7. mai og vi kan vende skiltet til ÅPENT!

Vi vet at det føles utmattende med stadig nye tiltak, utsettelser, begrensninger og avlysninger, men vi håper at du kan bære over med oss i denne koronaperioden!

21. mai holdt Erna Solberg pressekonferanse om gjenåpningens trinn 2, som iverksettes 27. mai. Det betyr at vår publikumskapasitet er 176 på Hovedscenen, 48 i Teaterhallen og 32 på Intimscenen . Anbefalingen om ikke å krysse kommunegrenser for å gå på kulturarrangement er opphevet. Det oppfordres til forsiktighet og planlegging av deltakelse på arrangementet slik at man i størst mulig grad unngår smittespredning mellom steder. Herunder å ikke oppsøke arrangementer i en annen kommune dersom man bor i en kommune med forhøyet smittenivå.

Fra 27. mai åpner vi  teaterdøren på vid gap for alle innbyggerne i hele regionen!

Her har vi laget en liten huskeliste over hva som er viktig å huske på når du igjen kommer i teatret:

1. Først og fremst: Hold avstand (minst 1 meter) for å begrense smitte!
Formålet med råd til befolkningen om å holde avstand, er å begrense og forsinke utbrudd av covid-19. Sykdommen smitter hovedsakelig via dråpe- og kontaktsmitte, derfor er redusert kontakthyppighet viktig for å bremse spredningen av covid-19. Ved å øke avstanden mellom mennesker forsinkes utbruddet. Husk at dette også gjelder utenfor teatret både FØR og ETTER forestilling.

Når du kommer i teatret er det smart å ta frem billetten for å se hvor du sitter i salen. Det vil alltid være en foajevert som kan hjelpe deg. 

Dørene åpner 15 minutter før forestillingsstart og du må være på plass før forestillingen går i gang. Det vil dessverre ikke være mulig å oppholde seg i foajeen eller billettluken før forestillingen.

I nummererte saler er det  svært viktig at du sitter på det setenummeret du har på billetten din. Avstanden til de ved siden og foran/bak er målt nøye opp for å sikre så god avstand som mulig. Det er også viktig at publikum går direkte inn i salen ved ankomst. 

Det blir ikke mulig å benytte seg av garderoben og baren kommer heller ikke til å være åpen. Men på noen produksjoner kan du forhåndsbestille forfriskninger på nett og dette står klar til deg når du kommer i teatret.

2. Møter du kjente i teatret har du nå mulighet for å vise nye kreative måter å hilse på. Håndhilsing og klemming er helt ut i disse dager.

3. God hånd- og hostehygiene går aldri av moten og vask hender før du kommer i teatret. Antibac er et alternativ når håndvask ikke er mulig, og det finnes tilgjengelig på ulike stasjoner i teatret! 
Bruk munnbind når du kommer i teatret. Dette kan du ta av når du har funnet din plass i salen.

4. Unngå stigmatisering og utestengning. 

5. Og sist, men ikke minst: Hvis du er syk eller har symptomer– bli hjemme!
 
Vi håper på forståelse for at dette er nødvendige forebyggende tiltak, og at disse vil bidra til hyggelige og trygge teateropplevelser for alle fremmøtte.

Pga nye smitteverntiltak kan det være vi tar kontakt med dere mht nye billetter til nye datoer. Dette kan skje med flere produksjoner og vi beklager den ulempen det medfører for dere. 
Vi håper dere har forståelse for dette og at dere har tålmodighet med oss!

Velkommen i teatret!