Viktige smitteverntiltak i teatret!
I den pågående helsedugnaden har vi laget en liste over hva det er viktig å huske på når du kommer i teatret!

6.mai 2020 -  31.mar 2021
Viktige smitteverntiltak i teatret!
I den pågående helsedugnaden har vi laget en liste over hva det er viktig å huske på når du kommer i teatret!
Takk for tålmodighet og tillit!
Rogaland Teater får kjørt seg i pandemien, og sammen med oss har også publikum blitt utfordret i denne spesielle tiden vi befinner oss i. Mange har ventet med billetter i hånd til våre forestillinger som har blitt utsatt, avlyst eller begrenset, og vi skal ærlig innrømme at det er en smule utfordrende å navigere i det norske smittevernlandskapet mellom ulike tolkninger av regjeringens «kan», «bør» og «må». 

De seneste anbefalinger og påbud fra nasjonale og lokale smittervernmyndigheter har ført til at vår publikumskapasitet pt er 176 på Hovedscenen og 10 på biscenene. Samtidig må vi også forholde oss til at det kun er publikum fra Stavanger kommune som kan se våre forestillinger. Dennne nye anbefalingen om å gjennomføre forestillinger kun for innbyggerne i kommunen der teatret ligger har skapt litt hodebry for oss. Vi vet at dette er blodig urettferdig, men vi har full tillit til at vårt publikum har respekt for de begrensningene som nå er satt av regjeringen. Om dette sier Kultur- og likestillingsminister Abid Raja følgende: «Det handler om å begrense sosial mobilitet og dermed smittespredning. Dette omfatter både utendørs og innendørs arrangementer, men ikke begravelser. Arrangører kan for eksempel opplyse om dette på sine nettsider, så ber vi innstendig om at folk respekterer begrensninger som arrangøren setter.»

Vi vil selvsagt åpne teaterdøren på vid gap for alle innbyggerne i hele regionen når vi får lov til dette! Vi følger situasjonen nøye og vil komme med nye oppdateringer når ting endrer seg.

Her har vi laget en liten huskeliste over hva som er viktig å huske på når du igjen kommer i teatret:

1. Først og fremst: Hold avstand (minst 1 meter) for å begrense smitte!
Formålet med råd til befolkningen om å holde avstand, er å begrense og forsinke utbrudd av covid-19. Sykdommen smitter hovedsakelig via dråpe- og kontaktsmitte, derfor er redusert kontakthyppighet viktig for å bremse spredningen av covid-19. Ved å øke avstanden mellom mennesker forsinkes utbruddet. Husk at dette også gjelder utenfor teatret både FØR og ETTER forestilling.

Når du kommer i teatret er det smart å ta frem billetten for å se hvor du sitter i salen. Dersom det står høyre parkett/balkong på billetten din går du inn den vanlige hovedinngangen. Dersom det står venstre parkett/balkong følger du skiltet på plassen og går inn på siden av bygget. Det vil alltid være en foajevert som kan hjelpe deg. 

Dørene åpner 15-20 minutter før forestillingsstart og du må være på plass senest 10 minutter før forestillingen går i gang. Det vil ikke være mulig å oppholde seg i foajeen eller billettluken før forestillingen så ikke kom alt for tidlig.

I nummererte saler er det  svært viktig at du sitter på det setenummeret du har på billetten din. Avstanden til de på siden og foran/bak er målt nøye opp for å sikre så god avstand som mulig. Det er også viktig at publikum går direkte inn i salen ved ankomst. 

Det blir ikke mulig å benytte seg av garderoben og baren kommer heller ikke til å være åpen. Men på noen produksjoner kan du forhåndsbestille forfriskninger på nett og dette står klar til deg når du kommer i teatret.

2. Møter du kjente i teatret har du nå mulighet for å vise nye kreative måter å hilse på. Håndhilsing og klemming er helt ut i disse dager.

3. God hånd- og hostehygiene går aldri av moten og vask hender før du kommer i teatret. Antibac er et alternativ når håndvask ikke er mulig, og det finnes tilgjengelig på ulike stasjoner i teatret! 
Vi oppfordrer til å bruke munnbind når du kommer i teatret. Dette kan du ta av når du har funnet din plass i salen.

4. Unngå stigmatisering og utestengning. 

5. Og sist, men ikke minst: Hvis du er syk eller har symptomer– bli hjemme!
 
Vi håper på forståelse for at dette er nødvendige forebyggende tiltak, og at disse vil bidra til hyggelige og trygge teateropplevelser for alle fremmøtte.

Pga nye smitteverntiltak kan det være vi tar kontakt med dere mht nye billetter til nye datoer. Dette kan skje med flere produksjoner og vi beklager den ulempen det medfører for dere. 
Vi håper dere har forståelse for dette og at dere har tålmodighet med oss!

Velkommen i teatret!