Rogaland Teater
Handlekurv
Kjøp dramakortet
Min side
Lars Funderud Johannessen
født 20.nov 1973

Lars Funderud Johannessen
Lars Funderud Johannessen har sin skuespillerutdannelse fra blant annet Circle in the Square Theater School i New York, hvor han var ferdig i 2003.
 
Han har jobbet ved flere norske teatre, blant annet Teatret Vårt i Molde, hvor han var ansatt i to år. Her spilte han i blant annet Å temme trollet og Rickard III.
 
Funderud Johannessen har gjestet Agder Teater i blant annet Erobringen av Sydpolen, Den Stundesløse, Over Kvåsen og Fritt fall fra fjerde. Han har spilt i Brageteatrets oppsetninger Fluktbilen og Løperen, Riksteatrets oppsetning av Fyrtøyet, samt forestillingen Innhentet ved Festspillene i Bergen. Funderud Johannessen har også jobbet ved Det Norske Teatret. Han har i tillegg spilt i flere tv- og filmproduksjoner.
 
På Rogaland Teater har Funderud Johannessen vært å se som Morten Kruse i Kiellands Gift og som Teodor i Isaksens Maktå på Straen (begge i 2007). Under Eventyr i landskap på Lundsneset, Rogaland Teaters største satsning noen sinne, var Funderud en del av Z*O*N*E for korrigert realisme, i forestillingen Den fortapte familie.  Eventyr i landskap var et av hovedprosjektene under europeisk kulturhovedstad Stavanger 2008.
 
Våren 2009 medvirket Funderud Johannessen i Stormen av William Shakespeare og deretter i den engelskspråklige take away-teaeterforestillingen Contractions, av Mike Bartlett. Høsten 2009 spilte Funderud Johannesen rollen som Nagg i Sluttspill av Samuel Beckett på Intimscenen. I 2010 spilte han Seymour Krelbourn i Little Shop of Horrors og samme år medvirket han i Jungelboken 2099. Funderud Johannessen var våren 2011 aktuell i Haugtussa. Høsten 2011 spilte han Knappestøperen i Peer Gynt og i BANK, i Norges Bank-bygget, før han våren 2012 medvirket i Misantropen. Høsten 2012 var han å se i Absolutt Shakespeare og i 2013 medvirket han i Shoot etterfulgt av Når enden er god er alltid godt. I 2014 var han aktuell i både Panikk i kulissene og Lille Eyolf.

Contractions:
SLUTTSPILL:
LITTLE SHOP OF HORRORS:
Jungelboken 2099:
Peer Gynt:
Misantropen:
Festen: