Rogaland Teater
Handlekurv
Kjøp dramakortet
Min side
Nina Ellen Ødegård
født 2.nov 1979

Nina Ellen Ødegård
Da Nina Ellen Ødegård kom til Rogaland Teater fra Statens Teaterhøgskole høsten 2002, hadde hun allerede en lang karriere i Barneteatret bak seg. Hennes første oppgave etter skolen var rollen som Chris i Seinsommardansen av Brian Friel (2002). Hun har siden medvirket i Evita av Rice/Lloyd Webber (2003), A Clockwork Orange av Anthony Burgess (2003), spilt Jenny i suksessen Gudlabadne te na mor (2003) og søsteren i uroppførelsen av Jon Fosses Dei døde hundane (2004). Ødegård har også medvirket i spillefilmen Alt for Egil.

Høsten 2004 spilte hun først Josie i Måne for livets stebarn av Eugene O'Neill, deretter Kate i kjempesatsningen Nicholas Nickleby. Våren 2005 var hun å se som Margarita i Mesteren og Margarita. Senere som Lady Anne i Shakespeares Richard III (2005), Myrtle i Kingdom of earth (2005), Nastenka i Drømmere (2006), Hedvig i Villanden (2006) og tittelrollen i Strindbergs Frøken Julie (2006). I september 2005 ble hun tildelt Hedda-prisen for ”fremragende sceneprestasjon” for sin rolle som Josie i Måne for livets stebarn. Våren 2007 spilte hun tittelrollen i Anna Karenina av Tolstoj.

Ødegård har hatt permisjon fra Roglaland teater og har i permisjonstiden spilt Nora i Et dukkehjem, medvirket i Nøtteknekkeren og spilt hovedrollen Bess i Breaking the Waves, alle på Oslo Nye Teater. Våren 2009 spilte  Ødegård luftånden Ariel i Stormen av William Shakespeare og Eva i Høstsonaten på Oslo Nye Teater høsten samme år.

I 2010 var  Ødegård aktuell med Vi som er hundre, Verdens ende, Frykten og Kosmisk frykt eller dagen da Brad Pitt fikk paranoia på Rogaland Teater. Våren 2011 spilte Ødegård Honey i Hvem er redd for Virginia Woolf? Høsten 2011 var hun å se som Solveig i Peer Gynt på Hovedscenen. I 2013 var hun aktuell i Når enden er god er allting godt. Samme året spilte hun Ellida Wangel i Fruen fra havet. I 2014 medvirket hun i Panikk i kulissene og Hamlet. Hun er for øyeblikket aktuell i I Toscana og blir til høsten å se i Shockheaded Peter.

Villanden:
Anna Karenina:
VI SOM ER HUNDRE:
Verdens ende:
Kosmisk frykt eller dagen da Brad Pitt fikk paranoia:
Edward Albee: Hvem er redd for Virginia Woolf?:
Peer Gynt:
FRUEN FRA HAVET: