Rogaland Teater
Handlekurv
Kjøp dramakortet
Min side
Ragnhild Arnestad Mønness
født 18.sep 1980

Ragnhild Arnestad Mønness
Ragnhild Arnestad Mønness ble uteksaminert med en BA med 1st class degree fra The Liverpool Institute For Performing Arts (LIPA) i 2003. Hun spilte Veronika i Fusion ved The Unity Theatre før hun kom hjem til Norge. Her debuterte hun som Bianca i Folkeutrydning på Trøndelag Teater. Hun har turnert med Akershus Teater, jobbet ved Hedmark Teater, samt spilt i egne produksjoner ved Det Åpne Teater, ved Drammens Teater og på Teaterbåten Innvik.

På Rogaland Teater har vi sett henne som Kristin i Strindbergs Frøken Julie (2006), som Dolly i Tolstojs Anna Karenina (2007), som Fru Gottwald i Kiellands Gift (2007) og som Ada i Walshs The New Electric Ballroom (2007). Våren 2008 spilte hun Agnes i Jon Fosses Barnet. Under Eventyr i landskap hadde hun rollen som Ung kvinne i forestillingen Desse auga av Jon Fosse, i regi av Oskaras Korsunovas. Høsten 2008 medvirket hun som Kone i Mann uten hensikt av Arne Lygre på Intimscenen.

Våren 2009 spilte Arnestad Mønness Julia i Øyelys av Marius von Mayenburg, og siden medvirket hun i den engelskspråklige take away-forestillingen Contractions av Mike Bartlett. Høsten 2009 kunne du se Arnestad Mønness i rollen som Fanny Wilton i John Gabriel Borkman av Henrik Ibsen på Hovedscenen. Våren 2010 spilte hun i Vi som er hundre og Jungelboken 2099. Våren 2011 var Arnestad Mønness aktuell i Haugtussa. Høsten 2011 medvirket hun som blant annet Den Grønnkledde i Peer Gynt. Hun var også å se i BANK, som ble satt opp i Norges Bank-bygget. I 2013 var hun aktuell i Biedermann og brannstifterne. I 2014 var hun å se i Våryr! og senere samme år også Hamlet.

The new electric ballroom:
Barnet:
Eventyr i landskap:
Contractions:
John Gabriel Borkman:
VI SOM ER HUNDRE:
Haugtussa:
Jungelboken 2099: